SENZACIJA IZ KATALONIJE: Gotovo je, Ernesto Valverde je bivši, LEGENDA BARCELONE SJEDA NA KLUPU...

Čelnici Barcelone sinoć su u Dohi igračkoj legendi kluba ponudili trenerski ugovor na dvije i pol godine

  • Sport

  • 11. Jan. 2020  

  • 0

Xavi će na ponudu odgovoriti nakon današnje utakmice njegovog Al Sadda protiv Al Rayyana.

Očekuje se da će Xavi nakon utakmice Katarskog prinčevog kupa, koja se igra od 17:30, prihvatiti ponudu i postati novi trener Barcelone.

Xaviju su ponudu dali izvršni predsjednik Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal. I da Barcelona ovih dana nije igrala španjolski Superkup u Saudijskoj Arabiji, katarskom susjedstvu, njen dvojac otišao bi na Bliski istok ponuditi Xaviju da postane trener Barcelone, ali nakon završetka aktualne sezone.

Međutim, kako navode svi španjolski mediji, poraz Barcelone u polufinalu Superkupa od Atletica (2:3) u četvrtak i to nakon što je Barca do devet minuta prije kraja vodila i promašila dva penala, natjerao je vodstvo kluba da Xaviju ponudi da odmah naslijedi Ernesta Valverdea te dva tjedna prije 40. rođendana postane trener kluba u kojem je kao igrač proveo 24 godine i u kojem je jedna od najvećih legendi.Xavi je prije pet godina iz Barcelone otišao u Katar.

Četiri godine igrao je za tamošnji Al Sadd, a prvi trenerski posao dobio je u tom klubu prije osam mjeseci. Katarskog prvaka s klupe je vodio do polufinala Azijske lige prvaka, u kojem ga je eliminirao saudijski Al Hilal. Sada mu klub njegovog života nudi golem skok kao neiskusnom treneru. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...