TUGA U BEOGRADU: Istog dana kada je umrla Neda Arnerić preminula i supruga legendarnog glumca, čuvena članica Ateljea 212…

Bila je svjedok i učesnik najznačajnijih trenutaka stvaranja beogradske pozorišne scene

  • Kultura

  • 12. Jan. 2020  

  • 0

Olga Stojković, legendarna inspicijentkinja Ateljea 212 i supruga Danila Bate Stojkovića, preminula je 10. januara u Beogradu, poslije duge i teške bolesti, objavilo je Pozorište Atelje 212.

Bila je svjedok i učesnik najznačajnijih trenutaka stvaranja beogradske pozorišne scene.

- U Pozorištu Atelje 212 provela je cijeli svoj radni vijek, radeći na preko 90 predstava, među kojima su: "Кralj Ibi", "Rado ide Srbin u vojnike", "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Čudo u Šarganu", "Buzdovan", "Кorešpodencija", "Noć tribada", "Audijencija/ Vernisaž", "Кosančićev venac 7", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Кneginja iz Foli-Beržera" - navodi se na web stranici pozorišta.

Olga je više od tri decenije bila životni saputnik i podrška legendarnog Bate Stojkovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...