ŠOKANTNO: Prvi reket svijeta pao na testu na DROGU! Nema ga na Australian openu!

Tvrdi da je prošao 15 drugih testova na drogu 2019. godine.

  • Sport

  • 14. Jan. 2020  14. Jan. 2020

  • 1

Svjetski broj jedan u dublu Robert Farah iz Kolumbije propustiće Australijan Open nakon što je u utorak otkrio da je pao na testu na drogu.

Objavljeno je da se Farah povukao sa prvog Grend slem turnira u sezoni bez razloga za povredu. Kasnije tokom dana, Farah je objavio saopštenje u kome je obrazložio da ga je Međunarodna teniska federacija obavijestila da nije prošao na testiranju na drogu 17. oktobra prošle godine.

Farah je pozitivan na Boldenon, zabranjenu supstancu.

Robert FarahRobert Farah, Foto: AP Photo/Dita Alangkara 

U izjavi Farah je tvrdio da se Boldenon često nalazi u mesu u njegovoj rodnoj Kolumbiji, gdje se odvijao test, za koji vjeruje da je izazvao pozitivan test.

Prema Farahu, testiran je 10 dana ranije u Šangaju tokom Masters 1000 turnira i prošao je. Tvrdi da je prošao 15 drugih testova na drogu 2019. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...