DANAS U SARAJEVU: Dragan Čović je zbog ovoga sazvao sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH...

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za danas sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH

  • Politika

  • 15. Jan. 2020  

  • 0

Na dnevnom redu bi trebalo da bude utvrđivanje prijedloga članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i utvrđivanje prijedloga članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i utvrđivanje prijedloga zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH.

Između ostalog, na dnevnom redu bi trebalo da bude i utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije; te utvrđivanje Prijedloga odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa.

Zajednički kolegij bi danas trebao utvrditi i zaključak o imenovanju predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u Radnu grupu za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...