DABOGDA DA JE IKO DOBIJE: U institucijama BiH kazna za korupciju ...

... 20.000 KM

  • Vijesti

  • 15. Jan. 2020  15. Jan. 2020

  • 0

Inspekcijski nadzor vršit će budžetski inspektorat u okviru Ministarstva finansija i trezora na osnovu prijava pravnih i fizičkih lica, a zakonom se uvode novčane kazne za rukovodioce institucija BiH, prenosi Srna.

Predsjedavajući Komisije Predrag Kožul ocijenio je da su predložene kazne u iznosu od 5.000 do 20.000 KM previsoke i da će sputavati inspektore da ih izriču.

Obrazloženje je Ministarstva finansija da nije namjera kažnjavanje, već otklanjanje uočenih nepravilnosti, a tek u slučaju da nepravilnosti nakon izdatog naloga ne budu otklonjene, izdaje se prekršajni nalog ili prijava, odnosno traži se izricanje kazne, prenosi Srna. Iz Ministarstva je rečeno i da su predložena zakonska rješenja i kazne usaglašene sa Zakonom o prekršajima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...