"TO JE BIO POKUŠAJ OPRAVDAVANJA MOG UBISTVA": Kovačević razotkrio zle namjere Dodikove televizije

Osnovni sud u Banjaluci presudio je RTRS-u i bivšem uredniku informativnog programa ovog javnog servisa 5.000 maraka zbog klevete, odnosno laži iznesenih o novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću. O ovoj presudi, kao i drugim aktuelnostima u državi govorio je ovaj novinar.

  • Društvo

  • 17. Jan. 2020  17. Jan. 2020

  • 0

"Očekivao sam ovakvu presudu jer je sve kristalno jasno. Aposlutno je jasno da je riječ o kleveti, smišljenoj kleveti. Nije nikakva greška u pitanju, nego pokušaj opravdavanja pokušaja ubistva mene", rekao je on te dodao:

"Na podizanje tužbe sam se odlučio nakon savjeta prijatelja. Sam tekst taj je izazvao dosta nelagode mojoj porodici više nego meni jer stavljati nekome metu na čelu... Ono što je napisano u tom tekstu nema nijednog slova istinitog, bar ono što se na mene odnosi, to sam rekao i na sudu. Nikada nisam uzeo nijedan jedini dolar ni od koga osim od svojih bivših, trenutnih poslodavaca."

Istaknuo je kako očekuju postupak i presudu i protiv drugih medija protiv kojih je podigao tužbu.

"Ovo može biti jedna dobra poruka, ali se bojim koliko će biti shvaćena od onih koji treba da je shvate. Presuda je bitna, ali visina kazne kolika god da je na kraju će je platiti građani. Problem je kada javni servis bilo koje države bude stavljen u službu pojedinca, politika, a ne u službu građana", zaključio je on.

Kovačević je komentarisao i trenutnu situaciju u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine kazavši da kada je u pitanju imenovanje Mlađena Božovića "radi se o pokušaju dobijanja prevlasti."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...