ERDOGAN JAKO NEZADOVOLJAN PORUČIO: "On nije pouzdan, nastavio je da bombarduje"

Komandant Libijske narodne armije (LNA) Khalifa Haftar nije pouzdan, s obzirom na to da je ove sedmice nastavio s napadima na Tripoli, koji je pod kontrolom Vlade nacionalnog jedinstva (GNA), izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan.

  • Svijet

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

On je rekao da će situacija biti poznatija tokom konferencije o Libiji u Berlinu, koja se održava u nedjelju, 19. januara, kao i da treba vidjeti šta će Haftar nakon toga uraditi.

"Haftar nije pouzdan, jer je juče nastavio da bombarduje Tripoli", naglasio je Erdogan.

Erdogan je saopštio da namjerava da tokom konferencije u njemačkoj prijestolnici razgovara i o situaciji u sirijskom Idlibu i da će o tom pitanju razgovarati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je ranije danas potvrdio da će otputovati u Berlin, javio je Sputnik.

Haftar je ranije danas tokom razgovora s premijerom Grčke Kyriakosom Mitsotakisom rekao da su snage LNA “pacifisti” i da je spreman da potpiše sporazum sa liderom GNA Fayez al-Sarrajom, ukoliko se ispune određeni uslovi.

Erdogan je ranije ovog mjeseca saopštio da će turska vojska biti poslata u Libiju, uz napomenu da će Ankara upotrijebiti i vojna i diplomatska sredstva za osiguravanje “stabilnosti” u toj zemlji.

Turska u Libiji podržava međunarodno priznatu GNA, dok LNA ima podršku Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...