DOKTORI OBJAVILI PROGNOZU: Najbolji engleski napadač vjerovatno propušta Euro

Napadač Tottenhama i engleske reprezentacije Harry Kane doživio je težu povredu zadnje lože na utakmici protiv Southamptona, a prošle sedmice je uspješno operiran. No, šanse za brzi oporavak ravne su čudu

  • Sport

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 0

Prve su prognoze govorile kako će Harry Kane pauzirati najviše tri do četiri mjeseca, čini se kako je ozljeda ipak puno ozbiljnija i da Kanea još dugo nećemo gledati na terenima.

U izjavi za engleske medije doktor Chris Wilson je kazao da će Kane izvan terena biti najmanje pola godine...

'Vjerovatno će pauzirati šest mjeseci. Postoji nekoliko različitih mišljenja, mnogi doktori će reći da će se vratiti i prije, ali za to se mora poklopiti nekoliko stvari. Prvo najmanje šest sedmic Kane mora mirovati kako ne bi naprezao operirani dio noge, a tek nakon 12 sedmica može početi s prvim vježbama za jačanje mišića operirane noge', nabraja Wilson i nastavlja:

'Tek nakon tri mjeseca se može početi s rehabilitacijom. Pazite, govorimo o vrhunskom nogometašu, ne bih očekivao da će biti spreman za manje od šest mjeseci nakon operacije. Realno je da će se Harry Kane vratiti tek u predsezoni... Neki govore april ili maj, ali mene bi to iznenadilo da se dogodi', istaknuo je Wilson.

Ako je vjerovati dr. Wilsonu, Harry Kane sigurno propušta Evropsko prvenstvo. U kvalifikacijama za Euro postigao 12 golova u osam nastupa, a Englezi su u gtupi s Hrvatskom, Škotskom i jednim od pobjednika dodatnih kvalifikacija. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...