IDENTIFIKOVANA TIJELA U ZENICI: Pronađen leš mladića koji je nestao početkom januara

U međuvremenu, identifikovano je i tijelo muškarca pronađenog u koritu rijeku Bosne, u naselju Blatuša, a radi se o Zeničaninu Nedi R, kojeg su komšije posljednji put vidjeli prije deset dana.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 0

Predsjednik Mjesne zajednice Trgovišće Almir Muco potvrdio je kako će već sutra, u 14.20 sati, biti obavljena i dženaza mladiću Muhamedu Šišiću

 Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zvanično je potvrdio Feni da su identificirana sva tri tijela koja su jučer i danas pronađena na tri različite lokacije u gradu Zenici. 

– Mladić koji je pronađen u kamenolomu preduzeća ŽGP identifikovan je kao 26-godišnji Zeničanin Muhamed Šišić, sin Islama, rođen 6. aprila 1993. godine. Pronađeni utopljenik u rijeci Bosni u naselju Blatuša je Zeničanin Nedo Radović (47 godina), sin Dragoljuba, koji je živio u Sejmenskoj ulici – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Radovića su komšije posljednji put vidjele prije deset dana, a Šišić je nestao početkom mjeseca.

alt

 

Predsjednik Mjesne zajednice Trgovišće Almir Muco potvrdio je kako će već sutra, u 14.20 sati, biti obavljena i dženaza mladiću Muhamedu Šišiću na mezarju Tetovo.

alt

Travnjak

Dežurni operativni MUP-a ZDK potvrdio je i da je pronađeni leš u slivniku pored magistralnog puta M-17 Omer Travnjak, sin Huse, koji je rođen 23. februara 1948. godine te koji je bio nastanjen u ulici Talića brdo broj 5a.

Podsjećamo, nestanak Travnjaka prijavljen je 13. januara. Obdukcija, pregled tijela i predaja porodici biće obavljena u nedjelju zbog zahtjeva tužioca.

U policiji demantuju navode i paušalne ocjene poznanika umrlog, koji su zbog blizine puta M17 mjestu gdje pronađeno Travnjakovo tijelo, navodili da ga je udario automobil.

“M17 i vozila koja njim prometuju ne mogu biti nikako u vezi sa smrću osobe, jer svako ko zna mjesto gdje pronađeno tijelo zna da taj lokalitet nema veze sa saobraćajem, a još manje sa M17 osim što su blizu. Travnjak se vjerovatno skotrljao i upao u šaht, koji se nalazi metrima iznad M17 u gustom šiblju”, kazao je izvor lokalnog Zenicablog.com.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...