HRPA NOVOSTI: Ovo su sve poznate karakteristike koje bi uskoro mogle stići u WhatsApp

Facebookova popularna aplikacija za čavrljanje u 2020. će dobiti nekoliko presudnih značajki poput tamnog moda rada, preglednika unutar aplikacije i mnogih drugih

  • HiTec

  • 20. Jan. 2020  20. Jan. 2020

  • 0

Nakon što je WhatsApp kupio Facebook, aplikaciju je zatekao velik broj promjena i nadogradnji.

WhatsApp je pod Facebookovom direktivom prošao kroz velik broj izmjena, a svemu pripomaže i činjenica da kompanija radi na nekoliko različitih stvari odjednom.

Trenutno se, primjerice, razvija nekoliko stvari poput noćnog moda rada, novog sustava za više platformi i nekoliko novih elemenata korisničkog sučelja.

Noćni mod rada

WhatsApp već neko vrijeme radi na tamnoj kolor šemi. Štoviše, značajka je nekoliko puta uočena u sklopu WhatsAppove bete za Android i iOS, no i dalje je u stadiju razvoja.

Također se čini da će iOS verzija tamne teme biti drukčija od one za Android. Premda ovo nije službeno, insajderi tvrde da će se nova značajka zvati 'Night Mode'.

Tipka za QR kod dobija izmjenu

Još jedna značajka vrijedna spomena je nova tipka za QR kod koja će korisnicima omogućiti lakše dijeljenje profila i dodavanje kontakata pomoću specifičnih QR kodova. Pritiskom na QR kod WhatsApp će korisniku dati mogućnost lakšeg upisivanja u njegovu listu kontakata.

Također ćete moći dodati druge korisnike listi kontakata jednostavnim skeniranjem QR kodova pomoću kamere unutar WhatsaAppa. Ovu bismo značajku mogli vidjeti uskoro.

WhatsApp web preglednik?

Beta verzija WhatsAppa za Android u posljednjih je nekoliko mjeseci na nekoliko navrata koristila preglednik unutar aplikacije koji otvara poveznice koje korisnici dijele.

Ova značajka WhatsAppa je trenutno isključena, što znači da je u stupnju daljnjeg razvoja. Preglednik će navodno imati mogućnost blokiranja nepoželjnog sadržaja poput opasnih stranica.

Boomerang

WhatsApp već neko vrijeme razvija značajku za Boomerang snimke, popunarni mod za snimanje videa koji se vrte u krug.

Prema trenutno dostupnim informacijama, značajka Boomerang trenutno je dostupna samo korisnicima iPhonea. Također je, doduše, potvrđeno da će značajka, čim izađe na iOS-u, uskoro završiti i na Androidu.

Pretraživanje slika

Prema izvješću, Android verzija WhatsAppa testira novu značajku kojom korisnik može pretraživati slike koje je poslao ili primio.

Nova značajka se zove 'Search Image' te radi slično kao i Google Image Search te će funkcionirati nezavisno o otvorenom razgovoru.

Napredno pretraživanje

Aplikacija za digitalno dopisivanje priprema posebno napredno pretraživanje koje korisnicima omogućava pretreagu fotografija, poveznica, zvuka, videa ili GIF-ova unutar razgovora.

Ova značajka odvojena je od gore spomenute pretrage slika te je, za razliku od testnog moda, prilagođena adaptaciji za iOS platformu. Drugim riječima, dok pretraživanje slika više služi razvojnom timu iza WhatsAppa, napredno pretraživanje se razvija za same korisnike.

Svi blokirani na jednom jedinom mjestu

U najnovijoj beta verziji, WhatsApp je dobio mogućnost sortiranje blokiranih kontakata po kategorijama. On će automatski grupirati blokirane kontakte slijedeći vrlo specifične kriterije. Primjerice, svi poslovni kontakti ići će u potpuno zasebnu sekciju.

Novi sustav aranžiranja bit će automatski, što znači da korisnik neće morati mijenjati kontakte u poslovne. WhatsApp će naučiti koji su kontakti poslovni, a koji privatni te će ih sukladno tome strpati u određenu mapu.

Privatnost unutar grupa

Nakon testiranja koje traje već nekoliko mjeseci, WhatsApp je konačno izbacio nadograđena pravila za grupe. Kako bi pronašao ove nadograđene postavke za privatnost u grupama, korisnik će morati ući u postavke i birati sigurnosne postavke unutar profila.

U postavkama će se moći pronaći stavka 'Moji kontakti osim...' koja će se pridružiti već postojećim 'Svima' i 'Mojim kontaktima'. Ukratko - nadolazeća značajka korisnicima će pružiti kontrolu pomoću koje će lakše birati određene kontakte koje žele dodati grupi.

(Tportal)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...