STEFANOVIĆEVA POLICIJA TRENIRA STROGOĆU: Vesna Pešić pozvana na ispitivanje zbog "tvita" o Vučiću

Tvrdi da je mislila na sebe, a ne na predsjednika Srbije, odnosno, na samoubistvo, a ne ubistvo

  • Regija

  • 21. Jan. 2020  21. Jan. 2020

  • 0

Vesna Pešić pozvana je na ispitivanje u policiju u svojstvu građanina a po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog objave na Twitteru.

“Pešić nema status osumnjičenog i biće ispitana u svojstvu građanina”, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš, prenosi B92.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odjeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži navode Vesne Pešić objavljene na Twitteru, nakon što je objavila status u kojem spominje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nedugo pošto ju je okačila, Pešić je spornu misao uklonila jer je, kako kaže, znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade.

Tvrdi da je mislila na sebe, a ne na predsjednika Srbije, odnosno, na samoubistvo, a ne ubistvo.

Pešić kaže da je cijela situacija toliko apsurdna, da jednostavno ne želi da se pravda, pogotovo zato što svako ko je poznaje zna da je antiratna aktivistkinja i da ne bi nikoga ugrožavala.

.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...