NE POSTOJI MOGUĆNOST PRAVNOG LIJEKA: Crkva iz dvorišta nane Fate Orlović mora biti uklonjena do 1. aprila

- Rok za provođenje presude je tri mjeseca, ističe 1. aprila, kazao nam je Faris Vehabović, sudija Suda u Strasbourgu, napominjući da se tek od tog momenta može govoriti o eventualnom njenom neprovođenju

  • Društvo

  • 21. Jan. 2020  

  • 4

Presuda Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Fata Orlović i drugi protiv BiH postala je konačna 1. januara ove godine, potvrdila je Belma Skalonjić, agentica BiH pred Sudom u Strasbourgu.

- Ne postoji mogućnost pravnog lijeka. Nadležne vlasti u BiH su dužne da osiguraju potpunu implementaciju u rokovima iz presude, ističe Skalonjić.

- Rok za provođenje presude je tri mjeseca, ističe 1. aprila, kazao nam je Faris Vehabović, sudija Suda u Strasbourgu, napominjući da se tek od tog momenta može govoriti o eventualnom njenom neprovođenju.

(oslobodjenje.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...