MUČKI, IZ ZASJEDE: Ubijen saradnik Kasima Sulejmanija

Dvojica napadača na motoru, naoružani puškama, postavila su zasjedu Modžadamiju

  • Svijet

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 0

Maskirani naoružani napadači danas su iz zasjede ubili lokalnog komandanta paravojnih snaga bezbjednosti na jugozapadu Irana, inače saradnika Kasima Sulejmanija

Iranski general Sulejmani nedavno je, podsjećamo, ubijen u američkom bespilotnom napadu u Bagdadu.

A ubijeni komandant Abdolhosein Modžadami, predvodio je snage Basidž, paravojno krilo Revolucionarne garde koje je zaduženo za unutrašnju bezbjednost i druge zadatke, prenio je AP.

On je upucan ispred svoje kuće u provinciji Kuzestan. Dvojica napadača na motoru, naoružani puškama, postavila su zasjedu Modžadamiju, javila je IRNA.

Drugi iranski mediji izvijestili su da su napadači prekrili lica maskama i da su ispaljena četiri hica.

U toku je istraga o slučaju i za sada nije jasan motiv napada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...