SANJA VLAISAVLJEVIĆ POKLOPILA IGORA STOJANOVIĆA: "Je li moguće da nikome u SDP-u ne smeta da predsjednik te stranke mora desetljećima biti Bošnjak"?

„Da li je moguće da baš nikome iz DF-a ne smeta to što SDA tvrdi da predsjedavajući (Skupštine KS) mora biti Bošnjak, jer su Bošnjaci najmnogoljudniji u Kantonu Sarajevo?“ – pita se ovih dana Igor Stojanović iz SDP-a. Koliko samo neprincipijelnosti mora stajati iza ovakvog pitanja koje dolazi iz „građanskog“ SDP-a. Umjesto odgovora, Stojanoviću bi se moglo odgovoriti protupitanjem i to ne jednim, napisala je Sanja Vlaisavlejvić u svojoj kolumni, čije dijelove prenosimo u nastavku teksta.

  • Mini market

  • 22. Jan. 2020  22. Jan. 2020

  • 1

Je li moguće da nikome u SDP-u ne smeta da predsjednik te stranke mora desetljećima biti Bošnjak?

Je li moguće da nikome u SDP-u ne smeta što nisu – bilo je to tek prije koji mjesec – dali svoj glas jednom od najvjernijih esdepeovaca, Svetozaru Pudariću i izabrali ga za predsjednika stranke? Čisto da pokažu svoju građansku i multietničku orijentaciju za koju se eto zalažu.

Je li moguće da nikome u SDP-u nije smetalo da, sve donedavno, predsjedavajući Skupštine bude Bošnjak, imamo li u vidu da mu je potporu pružio upravo SDP, pa tako i zabrinuti Stojanović?

Je li moguće da nikome u SDP-u nije smetalo što je cijela Vlada KS jednonacionalna? Dakako da nećemo za ozbiljno uzeti one smiješne kvote „ostalih“ kako bi se popunila mjesta neke stranke.

Je li to u SDP-u nikome ne smeta što se njihovi koalicioni partneri izruguju ideji „vitalnog nacionalnog interesa“ podmećući Danijelu Kristić na funkciju predsjedavajuće kako bi što duže sačuvali svoje fotelje?

Je li nikome iz SDP-a ne smeta da vitalni nacionalni interes do danas nikad nije spomenut u KS, a bilo je mnogo prilika da se preko toga testiraju multikulturalnost i građanstvo, te istinska građanska orijentacija SDP-a?

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...