BITNO DA SE LJUDI DRUŽE: "Intenzivno se razgovara i radi na formiranju vlasti u FBiH"

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je novinarima u Sarajevu da se, kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, vrlo intenzivno razgovara i radi.

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  

  • 0

Po njegovim riječima, prije svega se radi „o jednom preslagivanju ili reformi samih ministarstava unutar Federacije BiH“.

- Mi smo Ustavom ograničeni na određen broj ministarstava, ali znate da je i Ustavni sud u prošlosti imao itekako posla sa barem dva ministarstva, a ima i vrlo opravdanih zahtjeva da se uvedu neka nova ministarstva – naveo je Čolak.

Dodao je da se ovih dana vode intenzivni razgovori u tom kontekstu da se postigne konsenzus o tome koja će ministarstva djelovati ubuduće, „kao jedno prethodno pitanje koje će se onda skupa riješiti i sa uspostavom vlasti“.

- Mislim da je to moguće u narednih par mjeseci, opet ako postoji politička volja. A čini mi se da su federalni partneri, barem ovi koji sada participiraju u vlasti ili barem dva koja su možda i najzastupljenija sada a bit će, siguran sam, i u ubudućoj Federalnoj vladi, na dobrom putu da to pitanje riješe – kazao je Čolak.    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...