NIJEMCI EVAKUIŠU 5.800 STANOVNIKA ZBOG BOMBE: Eksplozivna naprava je pronađena u okrugu...

Ulice u regiji su zatvorene za saobraćaj, a zbog uništavanja bombe djelimično će također biti obustavljen i javni prevoz.

  • Hronika

  • 22. Jan. 2020  

  • 0

Zbog razoružavanja bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, koja je pronađena u njemačkom gradu Kelnu, sutra će iz dijela toga grada biti evakuisano 5.800 stanovnika.

U saopćenju iz Uprave grada Kelna navedeno je kako su počele pripreme za razoružavanje bombe američke proizvodnje, koja se nalazi pet metara ispod zemlje i teška 500 kilograma.

Navedeno kako je bomba pronađena u okrugu Lindenthal, u ulici Gleueler, te potvrđeno da će 5.800 ljudi koji žive u regiji sutra biti evakuisano zbog radova na uništavanju, odnosno razoružavanju bombe.

Ulice u regiji su zatvorene za saobraćaj, a zbog uništavanja bombe djelimično će također biti obustavljen i javni prevoz.

 

U četvrti Deutz je u ponedjeljak također pronađena neeksplodirana bomba, koja je sigurno uništena dan kasnije.

U Njemačkoj se nalazi mnogo neeksplodiranih bombi iz Drugog svjetskog rata, neke od njih u naseljenim područjima. Ove bombe stručnjaci neutraliziraju na kontroliran način.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...