ZAPEČAĆENA JALOVA VLADAVINA: Kako je Konaković pumpao svoje i džepove jarana

Nakon osam godina jalovog vladanja, obilježenog brojnim skandalima i provalama, Elmedin Konaković, šef lokalne stranke Narod i pravda, konačno je jučer, demokratskim putem i legalnim procedurama sklonjen

  • Hronika

  • 24. Jan. 2020  24. Jan. 2020

  • 3

Kao krpelj kada se nakači na organizam i siše krv, tako se i Konaković nakačio na državne, odnosno kantonalne jasle, pumpao svoje i džepove jarana i na kraju se teško otkačio od poluga vlasti.

Ali, za vrijeme svoje štetne vladavine, Konaković, veliki ljubitelj narodne kese, na brojne je načine pokazao ko je i kakvu politiku ustvari zastupa.

Ovaj lažni liberal jednostavno je razotkriven kada se pokazao kao protivnik NATO puta BiH, protivnik prava LGBTI zajednice, za šta se zalaže cijeli zapadni svijet.

Za to vrijeme, Konaković je imao drugačije prioritete. On je narodnim parama častio Muamera Zukorlića, retrogradnog i rigidnog muftiju, sa stotinama hiljada maraka, a ni ostatak od 600.000 KM, koliko je prisvojio, nije pametnije rasporedio.

O kakvoj se ličnosti zaista radi, možda se najbolje pokazalo u trenutku kada je suočen s tim da je njegovoj vlasti došao kraj. Umjesto da to prihvati kao demokratsku i političku utakmicu u kojoj je jednostavno izgubio, Konaković je od predavanja predsjedavanja napravio ceremoniju kao da je kraljevsko prijestolje, piše "Dnevni avaz". Ni tu nije stao, pa je ovaj uzurpator pokušao nametnuti nebuloznu ideju da manjina vlada većinom, a sve je pokušao provesti jeftinom krađom pečata. 

Jučerašnjom smjenom i njegovim kukavičkim nedolaskom na sjednicu Skupštine KS, i njegova jalova vladavina je zapečaćena.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...