REAGIRANJE ADVOKATA ARKANOVOG KUMA: „S obzirom da ste u navedenom tekstu gospodina Ljubana Ećima doveli u kontekst stravičnih optužbi za ratne zločine...“

Demantij advokatskog tima Ljubana Ećima prenosimo u cijelosti

  • Društvo

  • 24. Jan. 2020  

  • 0

Poštovani,

Gospodin Ljuban Ećim, kao vlastodavac, ovlastio je Zajedničku advokatsku kancelariju Dragana Stupara i Aleksandra Čorni iz Banja Luke da preduzmu pravne radnje povodom navoda koji su objavljeni u tekstu objavljenom dana 28.12.2019. godine „PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARKANOVOG KUMA: Tereti se za ubistvo bošnjačkih i hrvatskih civila, časnih sestara, svećenika, palež 15 džamija...“ koji je objavljen na Vašem internet portalu: http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/138434/podignuta_optuznica_protiv_arkanovog_kuma_tereti_se_za_ubistvo_bosnjachkih_i_hrvatskih_civila_chasnih_sestara_svecenika_palez_15_dzamija.html

Ovim putem Vas obavještavamo da je Sud Bosne i Hercegovine dana 10.01.2020. godine odbio optužnicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 23.12.2019. godine, o čemu Vam dostavljamo i dokaz u vidu dopisa tog suda br. Su-5/13595 od 23.01.2020. godine, i zahtjevamo da ovu informaciju na isti način objavite na Vašem internet portalu.

S obzirom da ste u navedenom tekstu gospodina Ljubana Ećima doveli u kontekst stravičnih optužbi za ratne zločine, a za koje je sud donio odgovarajuću odluku u vidi odbijanja optužnice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, radi ispravke netačnih navoda dužni ste objaviti ovaj demani u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete.

S poštovanjem,

Ljuban Ećim po opunomoćeniku

U Banja Luci, dana 23.01.2020. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...