VASKOVIĆ MU NAJAVLJUJE KRAJ: Bakingemboj izbacio Osnovca i Skoku i ostao bez kluba poslanika...

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Glavni odbor SP-a potvrdio je odluku Petra Đokića o isključenju iz stranke Gorana Osnovca Selaka i Maksima Skoke, koji su i narodni poslanici u parlamentu RS.

Selak, Skoko i još troje poslanika SP-a ranije su zatražili od Đokića da podnese ostavku na mjesto predsjednika stranke, a od Radovana Viškovića, premijera, da Đokića smijeni sa pozicije ministra energetike.

Uz Skoku i Selaka to su učinili i poslanici Andrea Dorić, Savo Vulić i Risto Marić kojima je Đokić dao još "jednu šansu" da se predomisle i vrate se u njegovo jato. 

Socijalisti su imali sedam poslanika u parlamentu, a samo dvoje njih je iskazalo lojalnost Đokiću.

Jedan od njih je i Srđan Todorović koji se nada da će naslijediti Đokića na čelnoj poziciji u SP-u.

Odlukama Glavnog odbora o izbacivanju Skoke i Selaka završena je samo jedna u nizu epizoda razvaljivanja socijalista koje tek slijedi i kojim rukovodi Milorad Dodik.

Sada je Đokićeva politička sudbina u potpunosti u njegovim rukama.

Bakingemboj je u vrlo teškoj situaciji, jer se nalazi i pod istragom Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva zbog brojnih malverzacija prilikom dodjele koncesija; Protiv njega je 25.01.2019. godine podnesena krivična prijava zbog nezakonitosti u vezi sa koncesijom datoj TE “Stanari”, kojim je entitetski budžet uskraćen za desetak miliona KM.

Još u oktobru prošle godine sam najavio da se Selak priprema za skidanje glave Đokiću, što je Osnovac demantovao, da bi se ispostavilo da govori neistinu.

Po Dodikovom nalogu, Osnovac se mjesecima pripremao za udar na Bakingemboja, ali je, za sada, ostao poražen u direktnom sukobu sa Đokićem; Činjenica je da ih je Dodik, zajedno sa Skokom, sve potrošio u par dana.

Interesantno je podsjetiti da je Đokić zajedno sa Selakom skinuo “glavu” Nedeljku Milakoviću, nekadašnjem glavnom socijalisti u Banjaluci; Milaković je Selakov ujak.

Milakovića su, nakon izgona iz socijalista, pištoljima istjerali i sa pozicije direktora "Gradskog groblja" u Banjaluci, što je on nedavno i javno potvrdio.

Nakon što je ujku dekapitovao, Selak je krenuo na Bakingemboja, ali se pokazalo da lažni Megatrend još uvijek može da se odupre lažnom doktorantu u “crvenom mulju”, koji je jedino što je preostalo od SP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...