SRUŠENI SNOVI DODIKA I ČOVIĆA, NJIHOV PRIJATELJ ISPAO IZ SVIH KOMBINACIJA: Bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak se uzalud nadao, ništa od…

Posljednjih nekoliko sedmica u javnosti zapadnobalkanskih zemalja spekuliralo se o tome da bi Evropska unija, odnosno Evropska komisija, mogla imenovati specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan u liku ministra vanjskih poslova Slovačke i bivšeg visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka

  • Politika

  • 28. Jan. 2020  

  • 6

No, prema informacijama N1 iz sjedišta Evropske unije u Briselu, to neće biti slučaj.

"O Lajčaku kao ili o specijalnom predstavniku generalno možemo kazati da se radi o čistim špekulacijama. Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell će ove sedmice putovati u Srbiju i na Kosovo. Također, nedavno je razgovarao sa predsjednikom Vučićem i predsjednikom Thacijem i ponovio je ličnu predanost regionu Zapadnog Balkana i nastavku vođenja procesa pregovora lično", kazao je za N1 izvor u Briselu. 

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina koja još uvijek čeka na kandidatski status, iako su ga bh. političari odavno najavljivali, o tome nema novih informacija u ovom trenutku. Jučer su se u Briselu sa evropskim komesarima za proširenje sastali predsjedavajući Doma naroda i Zastupničkog doma PSBiH Dragan Čović i Denis Zvizdić. 

"Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Borrell i komesar za proširenje Varhelyi su veoma zainteresovani i planiraju posjetu Bosni i Hercegovini, ali trenutno nema tačnog datuma kada će se to desiti", ističe izvor N1 televizije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...