PLENKOVIĆ SMIJENIO PETOG MINISTRA ZAREDOM: Nakon brojnih afera vlada Republike Hrvatske ostala i bez ministra zdravstva, već je poznato i ko će ga naslijediti…

Premijer Hrvatske Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva, potvrdio je medijima glasnogovornik Vlade Marko Milić

  • Regija

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

Razrješenje je uslijedilo kao rezultat "nekretninske afere" sad već bivšeg ministra zdravstva.

Podsjetimo, ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a jučer je poručio da od premijera Hrvatske Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o "nomotehničkim greškama". Istaknuo je da se radi o orkestriranim napadima na njega pojedinačnih interesnih skupina.

Najizgledniji kandidati za nasljednika Milana Kujundžića su Željko Plazonić, Vili Beroš i Dario Nakić, javljaju hrvatski mediji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...