NE RAZUMIJE OPTUŽNICU: Počeo glavni pretres u predmetu protiv Gorana Salihovića

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Goranu Salihoviću, bivšem glavnom tužiocu Tužilaštva BiH, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja od februara 2013. do septembra 2016. godine.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

- Nakon što je saslušao optužnicu, Salihović se izjasnio da ne razumije šta mu se stavlja na teret - rekao je Srni Salihovićev advokt Rifat Konjić.

Prema optužnici, Salihović je iznad limita Tužilaštva BiH potrošio 83.000 KM, čime je oštetio budžet te institucije i stekao nezakonitu imovinsku korist.

U optužnici je navedeno da je novac potrošio u ugostiteljskim objektima u BiH i inostranstvu, iako je znao da je godišnji limit 25.000 KM.

Navedeno je i da je sva svoja službena putovanja proglasio tajnim, te da je namjerno zakasnio na let iz Pariza, zbog čega su kupljenje nove karte, a novac od 3.874 KM mu refundiran.

Za prvog svjedoka biće pozvan tužilac Božo Mihajlović kojem se, takođe, sudi na Sudu BiH u aferi "nestali novac".

Naredno ročište zakazano je za 14. februar.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...