CRNA GORA UZVRAĆA SRBIJI; VUČIĆ U PROBLEMIMA: Meta je Ambasada Srbije

Crna Gora se u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji, saopštili su večeras iz Ministarstva vanjskih poslova, najavljujući da će preduzeti mjere protiv ministra-savjetnika Ambasade Srbije u Podgorici.

  • Regija

  • 28. Jan. 2020  

  • 0

Kako ističu, u djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Srbije, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama.  

“U otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumijevanje, ambasador Srbije je u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa”, naveli su Ministarstvu.

Sa druge strane, dodaju, naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...