LORD, EMIR, MINISTAR, JEL TO NJEMU NEŠTO FALI: Kako je Emir Hadžihazbegović za nevjerovatnih 86 KM iznenada postao lord i veleposjednik u Engleskoj?!

Šta je prava istina o "senzacionalnoj" plemićkoj tituli u kojoj je jedan od najpoznatijih glumaca u regiji saznao iz "neobičnog i fascinantnog pisma" koje mu je uputila "porodica" koja je željela ostati anonimna, ali je on otkio da je riječ o "Bosancima koji dugo žive u Londonu"?

  • Mini market

  • 31. Jan. 2020  31. Jan. 2020

  • 2

"Emir Hažihafizbegović na poklon  dobio zemljište u Londonu i tutulu lorda", naslov je senzacionalne vijesti koju je jutros objavio portal "Klix", a koju je potvrdio i sretni dobitnik, poznati glumac, bivši, a vjerovatno i budući ministar kulture Kantona Sarajevo i direktor Kamernog teratra 55.

"Potpuno sam zatečen, ali sretan", potvrdio je Hažihafizbegović ovu sretnu vijest novinarima tog portala. On je podrobnije objasnio nevjerovatnu pozadinu ovog priznanja i časti kakva se samo sretnicima i zaslužnim ljudima dešava. "Prije sedam dana mi je iz Engleske stiglo nobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletma dokumentacija o poklanjanju jednog dijela zemlje u Engleskoj, tačnije na zapadnoj obali pored jezera Coninston i sticanje titule engleskog lorda".

Slavni bosansohercegovački glumac koji se pominje kao budući ministar kulture u novi Vladi Kantona Sarajevo, kazao da je "porodica koja mi je poklonila zemlju izrazila želju da bude anonimna. Mogu samo reći da se radi o Bosancima koju dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom poptuno šokirali".
Emir Hadžihafizbegović je na kraju, uz mješavinu ponosa, usihićenja i nevjerice kazao kako je "svu dokumentaciju preveo i notarski ovjerio ovdje u Sarajevu", te da će mu "u pasošu pored imena i prezimena stajati i počasna titula lord".

Nedugo nakon objave ove eksluzive, portal "Klix" se donekle ogradio tako što je u naslov unio promjenu kojom sugerira da sve u tekstu ne tvrdi taj portal, nego da to "tvrdi Emir Hadžihafizbegović".

alt

A šta je prava istina o "senzacionalnoj" plemićkoj tituli u kojoj je jedan od najpoznatijih glumaca u regiji saznao iz "neobičnog i fascinantnog pisma" koje mu je uputila "porodica" koja je željela ostati anonimna, ali je on otkio da je riječ o "Bosancima koji dugo žive u Londonu"?

Možda je najbolje ako sebe i vašim najbližim želite obradovati pretižnom titulom lorda i lady, dakle priskrbiti si aristokratski status i besmrtnost, da otvorite sajt "lordtitles" na kojem stoji katalog ponuda za dobijanje počasne titule lorda, u dlaku iste onakve kakvu su od "Bosanac iz Londona" dobili bračni par Hadžhafizbegović. "Prodaju se naslovni paketi engleskog "Lordship(Lord) i Lady ship (Ladi)", piše u vrhu intenrtske stranice . Hadžihafizbegovići su se očito opredijelili za najluksuzniji (porodični) paket "Parovi" koji je mužu Emiru i suprugi mu Aidi priskrbio titule "lord &Lady". Taj luksuz zaintersirane za sritokratske počasti košta 86 KM.

alt

U ponudi ovog site-a piše i da "svako pakiranje uključuje i pet četvornih metara namjenskog prostora tvrtke Coniston Water u nacionalnom parku Lake District". Dakle na istoj onoj ,lokaciji na kojoj se nalazi parcela koju je je glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću, kako je otkrio medijima, "poklonili Bosanci iz Londona koji su željeli ostali anonimni".

Inače, rijeć je o globalnom trendu sa primjesom prevare i snobovske "mamipare" koji je zahvatio skorojeviće u brojnim zemljama koji žele učiniti zvučnijim i plemenitijim svoje biografije, dodajući titulu "lord" po vrlo niskim i prihvatljivim cijenama.

Prije 6-7 godina turska agencija "Anadolija" pisala je kako je ova pošast zahvatila Tursku, navodeći kako je više od 5 hiljada Turaka kupilo plac u Škotskoj od "britanskih firmi koji nude certifikate lorda i lady kupcima zemljišta u škotskoj regiji Konacelu". "Anadolija" je konstatirala da je "kupovina placa u ovoj škotskoj regiji, uz kupovinu zemljipta na mjesecu, Karibima i stadionu "Mansheste City-ja" postala najeksluzivniji poklon dragim ljudima u cijelom svijetu".

"Abadolija" ističe da se kupovinom zemljišta u Kivancelu vlasnik automatski postaje lord. Vlasnik lordovskog cerifikata navodno dobija niz pogodnosti kao što su "povlašteni položaj u britanskim hotelima i instiutucijama i vizne olakšice u cijeloj Evropskoj Uniji."

Budući lordovi u Turskoj za to zadovoljstvo i kupovinu jednog kvadrata zemlje u Škotskoj trebaju izdvojiti 250 turskih lira" (oko 80 KM), otkrila je agencija "Anadolija".

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...