NEVIĐENI SKANDAL U PREDSJEDNIŠTVU BiH: "Dodik se usprotivio dolasku Đukanovića u Sarajevo"!

U Sarajevu je održana 8. redovna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je spski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, blokirao upućivanje poziva crnogorskom predsjedniku Mili Đukaoviću da posjeti BiH.

  • Politika

  • 03. Feb. 2020  03. Feb. 2020

  • 4

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je nakon današnje 8. redovne sjednice.

Predsjedništvo BiH je razmatralo i poziv predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću za službenu posjetu našoj zemlji. No, poziv Đukanoviću, za sada, neće biti upućen jer se tome izričito usprotivio srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dodik je nakon sjednice potvrdio da se nije složio s pozivom Đukanoviću zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori vezanim za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji nije po volji službeog Beograda.  Na prethodnoj, sedmoj po redu sjednici, Predsjedništvo BiH je usvojilo jednoglasno zaključak da u zvaničnu posjetu pozovu predsjednika Austrije Alexandera Van der Bellena te predsjednika Crne Gore, Milu Đuakovića. No, Dodik se u međuvremenu predomislio a kako se sve odluke koje se odnose na vanjsku politiku moraju usvojiti jednoglasno, poziv Đukanoviću do daljnjeg neće biti upućen.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...