NETANYAHU STVAR NE PREPUŠTA SLUČAJU: "Izrael već pravi mape za aneksiju Zapadne obale"

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da je Izrael počeo da pravi mape dijelova Zapadne obale koje planira da pripoji.

  • Svijet

  • 09. Feb. 2020  09. Feb. 2020

  • 1

"Već smo u procesu mapiranja teritorija koje će prema Trumpovom planu, biti dio države Izrael", rekao je Netanjahu na skupu u okviru kampanje njegove stranke Likud u naselju Male Adumim u subotu uveče.

On je dodao da za pravljenje takvih mapa neće trebati mnogo vremena, prenosi "Times of Israel".

Pošto je predsjednik SAD-a Donald Trump krajem januara saopštio mirovni plan za Bliski istok, Netanyahu je rekao da će svoj plan o aneksiji Doline Jordana i naselja na Zapadnoj obali iznijeti Vladi narednih dana.

Međutim, iz Washingtona je stiglo upozorenje da to ne bi trebalo da se dogodi prije izbora u Izraelu početkom marta.

Netanyahu sada nije precizirao da li je iscrtavanje mapa u koordinaciji sa SAD-om ni da li je formirana zajednička komisija, ali je rekao da je uvjeren da će Trumpova administracija podržati njegov plan o aneksiji.

(Tanjug/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...