MILIJARDER ELON MUSK ŠOKIRAO SVE: „Obrišite Facebook profil, jadan je...“

Velik dio svog bijesa usmjerio je na Facebook, za koji kaže da zarađuje od propagande tako što ne provjerava političko oglašavanje

  • HiTec

  • 11. Feb. 2020  

  • 1

U svom odgovoru glumcu i redatelju Sachi Baronu Cohenu, koji je pozvao na to da se regulira sadržaj na Facebooku, osnivač Tesle napisao je: "Obrišite Facebook. Jadan je."

Baron Cohen je postavio pitanje zašto je izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu dopušteno "kontrolirati podatke koje vidi 2,5 milijarde ljudi", kad regulatorna tijela ne dopuštaju jednoj osobi da posjeduje ista prava nad vodom ili električnom energijom.

"Facebook moraju regulirati vlade, a ne njegov car", poručio je Baron Cohen.

Taj je glumac oštar kritičar društvenih platformi, uključujući Twitter, Google, YouTube te ih naziva najvećom propagandnom mašinerijom u povijesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...