BH. AMBASADORICA U ČEŠKOJ: Mlinarević finansijski podržala MC Srebrenica - Potočari

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević odlučila je finansijski pomoći rad Memorijalnog centra (MC) Srebrenica-Potočari.

  • Društvo

  • 11. Feb. 2020  

  • 0

"Od svoje buduće plaće odlučila sam da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih - MC Srebrenica", obznanila je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ovlastila je banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.
alt

"Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima bit će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge. Disclaimer je ovdje za one što između ušiju baštine samo pustu livadu, naravno", napisala je Mlinarević.

Za sada nije poznato koje će još dvije ustanove/udruženja, osim MC Srebrenica-Potočari, ova književnica finansijski pomagati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...