VOLITE KOALE?: Očito ne znate kako zvuče (VIDEO)

Teško je osporiti da koale izgledaju nevjerojatno slatko, no jednom kad ih čujete, nećete tako skoro zaboraviti taj zvuk...

  • Šareni svijet

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Čuvari u Zoološkom vrtu Hunter Valley u Australiji snimili su mužjaka koale koji je glasanjem pokušavao saznati ima li koja ženka u blizini. Rekli bismo kako zvuk koji proizvode nije za osjetljive uši. Duboko roktanje svakako nije nešto što bismo ikad spojili s izgledom prekrasnih tobolčara, no priroda se očito voli šaliti na naš račun.

Štoviše, nije slučajno da koale zvuče užasno jer imaju poseban organ za to. Nijedan drugi sisavac na svijetu nema ništa slično dodatnom paru vokalnih nabora koji se nalaze izvan grkljana. S obzirom na prodornost glasa, nimalo ne sumnjamo da se koali na snimci na kraju posrećilo. Dobra zabava.

(Tportal)         

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...