"MAGIČNI LUKA! OVO JE KAO U CIRKUSU": Dončić oduševio NBA nevjerojatnim košem

Luka Dončić fenomenalno se vratio na teren nakon što je zbog ozljede gležnja propustio sedam utakmica.

  • Sport

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 0

Dallas je vodio do pobjede 130:11 protiv Sacramento Kingsa, srušio je rekord LeBrona Jamesa i upisao se u povijest NBA lige, a da će mu povratnički meč biti za pamćenje, dao je naslutiti na početku prve četvrtine.

Tada je primio loptu s desne strane i u duelu s Coryjem Josephom uspio se okrenuti i nakon piruete pucati na koš samo s desnom rukom, dok mu je suparnik drugu uhvatio u klinč i stisnuo je sebi uz tijelo.

Ne samo da je iz jako teške pozicije i pod grubim prekršajem uspio okrenuti se i pucati, Jokić je pri tome i pogodio koš te izborio dodatno bacanje.

Dončić je time oduševio NBA-ove televizijske komentatore: "Vau čovječe! Magični Luka se vratio. Uspio je zabiti cirkuskim šutom. Sa samo jednom rukom. Ovo je cirkus, kako drugačije to objasniti?!" vikali su u prijenosu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...