SKANDALOZNE PORUKE VUČIĆA IZ BRISELA: "Makedonka i dvoje stranaca, zajedno sa muslimanima donose presudu da..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će večeras na neformalnoj radnoj večeri u Briselu prvo ukazati na kritike koje je iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom zastupljenosti članova tog tijela, na toj večeri.

  • Mini market

  • 16. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 17

Upitan da prokomentariše pismo Dodika predsjedniku Savjeta EU Charlesu Michelu u kojem navodi da je BiH neravnomjerno prisutna u Briselu, rekao da je potpuno u pravu.

"Tačno je da sam, kada sam poslednji put bio u Briselu, slušao trojicu predstavnika BiH. Kada je Dodik predsjedavajući onda sve trojica treba da govore, a kada nije onda je dovoljan samo jedan predstavnik, samo da Dodika ne bi vidjeli", kritikovao je on.

Rekavši da će prvo biti to na šta će da ukaže, upitao je šta će da mu kažu - ništa.

Isto kao što ne mogu, kako ističe, da mu odgovore na to o pravima Albanaca u Sjevernoj Makedoniji i Srba u Crnoj Gori.

"Još se pojavio neki Vučić, remetilački faktor, koji bi da mijenja nešto, a taman smo usnuli u svoje snove, a on se sada sjetio da traži neka prava. Ako pitaš za prava onda rušiš vladavinu prava, jer je Ustavni sud donio presudu u BIH", kritikovao je on.

Rekao je da je osnov postojanja BiH Dejtonski sporazum, a da međunarodna zajednica kaže da dejtonska uredba govori o zastupljenosti stranaca u tom sudu.

"To je bilo predviđeno za pet godina, a prošlo je 25 godina. Trebalo je da budu izabrane sudije, a ne Makedonka i dvoje stranaca, zajedno sa muslimanima donose presudu da imovina predmet restitucije pripadne BiH, a ne RS", kazao je Vučić.

Naglasio je da će poslije ovog doći na red šume, voda, pa vrtići i škole, i da poslije toga neće postojati pravo na jezik kao u Crnoj Gori.

"Svima im je problem Beograd i Srbija. Naučili su na tu politiku iz devedesetih, početkom dvehiljaditih...Najlakše je da okrivimo Beograd, on je za sve kriv, to prolazi", rekao je Vučić za Pink na pitanje šta će reći Željku Komšiću na večeri u Briselu povodom njegove izjave da Vučić nije osudio izjavu Milorada Dodika, čime, kaže Komšić, predsjednik Srbije učestvuje u razbijanju BiH.

Vučić je rekao da ne može da udara "packe" Dodiku, jer je on njegov prijatelj i član Predsjedništva BiH.

"Ja nisam ni Boris Tadić, ni Slobodan Milošević, nisam jedan od onih koji misli da je vrhovni gospodar sveta. Ja sam predsednik Srbije, moje je da ponudim pomoć srpskom narodu zapadno od Drine, u Crnoj Gori, a ne da nekom drzim pridike i lupam packe", rekao je Vučić.

Vučić je podsjetio da je Dodik juče, na pres konferenciji u Beogradu, izrazio želju da RS pronađe svoj put i da će, ako se nastavi nepoštivanje Dejtona, krenuti putem samostalnost.

"Ja sam rekao da Srbija poštuje integritet BiH i RS kao entitet, i da Dejtonski sporazum podrazumeva da ne možete da dodeljujete imovinu kako vam padne na pamet, pa makar to bio i Ustavni sud, već kako je to rekao Dejtonski sporazum", naveo je Vučić,.

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...