PROGLAŠENA "SMRTNA OPASNOST": Strašno nevrijeme pogodilo Britaniju (FOTO, VIDEO)

Oluja Dennis praćena jakim pljuskovima i snažnim vjetrom prikovala je za zemlju stotine aviona u Velikoj Britaniji dok se vojska mobilizira, a za jug Walesa proglašen je crveni meteoalarm, zbog čega prognostičari govore o "smrtnoj opasnosti".

  • Svijet

  • 16. Feb. 2020  16. Feb. 2020

  • 0

U nedjelju ujutro izdato je gotovo 200 upozorenja na porast vodostaja na području od južne Škotske do Cornwalla, na jugozapadu Engleske. U Aberdaronu, na jugu Walesa, vjetar je dostizao brzinu veću od 145 km/h.

Otkazane su stotine letova prema Velikoj Britaniji te iz nje, priopćile su kompanije British Airways i EasyJet. Željeznički promet je prekinut na jugu Walesa zbog izlijevanja vode na prugu. 

Britanski meteorološki zavod (Met) proglasio je u nedjelju ujutro crveni meteoalarm za jug Walesa, što je najviši stepen opasnosti, zbog jakih pljuskova koje je donio Dennis. 

Crveni alarm proglašava se kad nastupe "opasni meteorološki uvjeti" koji prijete "smrtnom opasnošću", rizikom od nestanka električne energije i štetom na infrastrukturi.

"Molimo sve da budu pažljivi i poduzmu sve potrebno kako bi se zaštitili", rekao je Jeremy Parr, direktor službe za upravljanje poplavama u tijelu waleške vlade zaduženom za prirodne resurse.

Dva trupla izvučena su u subotu rano ujutro iz uzburkanog mora blizu južne Engleske u prvim satima olujnog nevremena. Još nije jasno jesu li te smrti povezane s Dennisom.

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...