ŽESTOK OKRŠAJ CHELSEA I MANCHESTER UNITEDA PRIPAO ĐAVOLIMA: Engleska ponovo bruji o VAR-u; Zbog "vrha kopačke" poništen gol Giroudu (VIDEO)

Večeras je na Stamford Bridgeu odigran derbi meč 26. kola Premiershipa. Sastali su se Chelsea i Manchester United, a pobjedu od 0:2 su na kraju slavili Crveni đavoli.

  • Sport

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Prvo poluvrijeme jeste donijelo nekoliko prilika i poluprilika na obje strane, ali se ne može reći da je obilovalo uzbuđenjima - što se svakako očekuje od derbi susreta.

Ipak, u samom finišu prvog dijela Manchester United stiže do prednosti.

Wan-Bissaka je nakon sjajnog driblinga poslao centaršut sa desnog krila, a Martial sjajno skočio i glavom pogodio za 0:1 u 45. minuti utakmice.

Treba svakako istaći da je Michy Batshuayi, koji je konačno upisao jedan start u PL, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela propustio veliku šansu za poravnanje.

Krenuo je Chelsea ofanzivnije u nastavku, a u 56. minuti se zatresla mreža gola Uniteda. Pogodio je Zouma, koji je ušao u igru na poluvremenu, nakon kornera, ali je njegov gol poništen. VAR je reagovao i zaključio da gol treba poništiti zbog faula Azpilicuete koji trenutak prije nego što je Zouma smjestio loptu u gol.

U 64. minuti je Manchester United mogao do novog gola. Novom igraču Crvenih đavola Bruni Fernandesu je malo falilo da dođe do prvog gola u dresu United, ipak, iako je sjajno šutirao iz slobodnjaka iskosa sa desne strane, pogodio je stativu.

Međutim, Bruno Fernandes stiže do prve asistencije u dresu Uniteda u PL u 66. minuti. Sjajno je Portugalac izveo korner, a Harry Maguire skočio i pogodio za 0:2. Bio je ovo prvi gol Maguirea u PL od dolaska na Old Trafford.

U 68. minuti Lampard u igru ubacuje Girouda, a Francuz 10 minuta kasnije trese mrežu gola Uniteda. Međutim i njegov gol VAR poništava - zbog minimalnog ofsajda.

Imao je Chelsea još nekoliko opasnih napada (Mount je u samom finišu pogodio stativu) do kraja, ali nije uspio stići barem do počasnog gola, pa je United slavio pobjedu rezultatom 0:2.

Treba istaći da je novi fudbaler Uniteda Odion Ighalo debitovao protiv Chelseaja jer ga je Solskjaer odlučio uvesti u igru u 90. minuti susreta. Imao je Ighalo i veliku šansu u sudijskoj nadoknadi, ali nije uspio savladati golmana Chelseaja.

Chelseajeva "zaliha" na četvrtoj poziciji se polagano topi (treći meč u nizu bez pobjede u PL), pa tako Plavci nakon 26 kola PL imaju samo bod više (41) petoplasiranog Tottenhama, dva boda više od Sheffield Uniteda koji je na šestoj poziciji, te tri više od Manchester Uniteda koji je sada sedmi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...