TEGELTIJA, PRECIZNO NEPRECIZAN: "Kako bih izbjegao bilo kakva lutanja i pogrešna..."

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija rekao je kako zaključci Narodne skupštine RS-a ne zahtijevaju njegovo izjašnjenje. Kako kaže, sve dok su entiteti unutar sporazuma kojim je formiran VSTV BiH, nikakve odluke entitetskih organa ne mogu se odraziti na rad članova VSTV-a BiH

  • Hronika

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 4

Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija prokomentirao je jučerašnje zaključke Narodne skupštine RS-a.

On je rekao da jedini odgovor koji ima je da još uvijek nema šta da komentariše ili se izjašnjava jer nije donesena odluka niti upućen bilo kakav zahtjev iz NSRS koji bi mogao da se odrazi na njega ili članove VSTV-a BIH koji dolaze iz RS-a, odnosno zahtjev koji bi zahtijevao njegovo izjašnjenje ili komentarisanje.

"Iza svega što sam rekao na konferenciji za medije čvrsto stojim i ne vidim ni jedan razlog za problematizovanje moje izjave jer je ona zasnovana na sporazumu o prijenosu nadležnosti i Zakonu o VSTV-u BiH.

Kako bih izbjegao bilo kakva lutanja i pogrešna tumačenja koja se plasiraju u javnosti pojasnit ću...

Dok je RS unutar sporazuma o prijenosu nadležnosti za formiranje VSTV-a BIH, u skladu s principom podjele vlasti sve druge odluke ne mogu se odraziti na rad VSTV-a odnosno na članove VSTV-a BiH iz RS", kazao je Tegeltija", piše Klix.

Zaključio je da prema tome jedina odluka NSRS koja bi zahtijevala njegovo izjašnjenje i komentar je eventualna odluka kojom bi se RS povukla iz sporazuma o prijenosu nadležnosti.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...