HRVATSKA OD DANAS IMA NOVOG PREDSJEDNIKA: Zoran Milanović položio zakletvu i uputio snažnu poruku javnosti

Bit ću predan, transparentan, dosljedan. U vanjskoj politici ću se fokusirati na točke kojima se mogu graditi sigurnost i prosperitet..

  • Regija

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Zoran Milanović od danas je i zvanično predsjednik Republike Hrvatske, nakon što je položio zakletvu. Inauguracija predsjednika Republike Hrvatske počela je danas na Pantovčaku u 12.00 sati, piše Index.hr.

"Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar: držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske. Tako mi Bog pomogao.", položio je zakletvu Zoran Milanović.

Potom je uputio i poruku javnosti.

"Zahvala onima koji su ovaj posao dužnost obavljali prije mene. Svima koji su dali maksimum od sebe...Izbori nisu metoda za pronalaženje istine. To je metoda za postizanje mirnog kompromisa između brojnih želja različitih ljudi. Većina birača moće izgalasati da ne postoji problem klimatskih promjena, ali to neće promienit istinu da taj problem postoiji. Istina nije pitanje slboodne interoeretacije i pitanje želje naroda.

Ne kanim biti korektivni faktor, nego konstruktivni. Bit ću predan, transparentan, dosljedan. U vanjskoj politici ću se fokusirati na točke kojima se mogu graditi sigurnost i prosperitet.. Dame i gospodo molim vas unaprijed za razumijevanje za sve moje buduće greške. One nisu namjerne, neće biti namjerne niti su ikad bile... Nije greška kada se razilazimo u mišljenju i stavovima..

Hrvatska je dovoljno imućna i iskusna da može svima osigurati obrazovanje. Naša budućnost ovisi i o tome kako ćemo se odnositi prema vlastitoj kulturi.

Našu republiku ne čine samo visoko obrazovani, poduzetni, kompetitivni, ona je domovina nekvalificiranog radnika kao i akademika, onda pripada i potplaćenoj radnici na blagajni 9i menadžerici u javnom ili privatnom poduzeću..

Suzbijanje klijentelizma glavni su elementi protiv nejednakosti.

Naša republika treba svakog čovjeka. Svaki čovjek mora dobiti priliku da dostajnstveno i mirno ćživi od svog rada. Hvala vam, živjeli i živjela Republika Hrvatska".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...