DOTAKAO JE DNO ŽIVOTA: Legendarni crnogorski fudbaler na sudu; Oduzeto mu je basnoslovno bogatstvo

Sud u Lecceu podigao je optužnicu protiv legendarnog crnogorskog fudbalera Mirka Vučinića zbog utaje 5,8 miliona eura poreza.

  • Sport

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Vučinić se tereti da je porez utajio u periodu od 2014. do 2017.

Advokat slavnog Crnogorca je uložio žalbu u kojoj klijenta "brani" činjenicom da je u pomenutom periodu boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao igrač Al Jazeere i da zbog toga ne podliježe italijanskim porezima.

Vučiniću je prošle godine oduzeta imovina, i to vila u Rimu i dvije kuće u Lecceu, a ne smije da koristi ni motor "Harley Davidson" niti nekoliko skupocjenih automobila. Takođe, blokirani su mu računi.

Procjenjuje se da mu je zaplijenjena imovina vrijedna oko tri miliona evra.

Prvo ročište zakazano je za 31. mart.

Mirko Vučinić se proslavio nastupajući za Leće, Romu i Juventus.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...