TRAČAK NADE ZA MAN. CITY: Sljedeće sezone ipak će igrati Ligu prvaka?

Man City može iskoristiti opciju koja bi ga ostavila u Ligi prvaka barem još sljedeće sezone.

  • Sport

  • 19. Feb. 2020  

  • 0

Manchester City će, uprkos zabrani Uefe, moći i sljedeće sezone igrati Ligu prvaka ukoliko zatraže od Suda sportske arbitraže (CAS) da im zamrznu status dok se njihova žalba na riješi, tvrde sportski pravni stručnjaci. 

UEFA je u petak zbog ozbiljnog kršenja finansijskih pravila kaznila City s dvogodišnjim izbacivanjem iz ecropskih takmičenja i novčanom kaznom od 30 miliona eura. 

Engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS-u od kojeg mogu zatražiti "posebno izuzeće" koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti riješen. U slučaju da City ne zatraže izuzeće, gotovo sigurno neće biti u žrijebu Lige prvaka, jer je žrijeb kvalifikacija 9. juna, a grupne faze 27. avgusta.

Prema trenutnom rasporedu CAS-ovih slučajeva, saslušanje u slučaju City moglo bi se dogoditi tek početkom sljedeće godine, gotovo je nemoguće da će to biti prije jula ove godine.

"Vrlo je izgledno da će City tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste", kazao je vodeći pravnik u sportskim pitanjima John Mehrzad.

City je trenutno drugi u Engleskom prvenstvu, a to bi ih odvelo izravno u skupine Lige prvaka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...