KANTONALNI SUD SARAJEVO: Seadu Tahiroviću određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Seadu Tahiroviću osumnjičenom da je ubio Almira Škrijelja u Studentskom domu u Nedžarićima.

  • Hronika

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 0

Tahirovićev advokat Izet Baždarević rekao je novinarima da se na saslušanju održanom jučer Sead Tahirović branio šutanjom.

"Na ročištu, kojim je predsjedavao sudija za prethodni postupak Igor Todorović, moj branjenik nije dao izjavu, jer je bio u šoku. Nije bio dovoljno skoncentrisan da da izjavu, da opiše šta se desilo", pojasnio je Baždarević.

Advokat je rekao da će Tahirović vjerovatno naredne sedmice dati izjavu.

"Dok dođe malo sebi, dok ja s njim obavim razgovor, dok se pripremimo da ispriča šta se desilo. On jeste lišio života ovog čovjeka i njemu se stavlja na teret da je počinio krivično djelo iz člana 166 Krivičnog zakona BiH", rekao je Tahirovićev advokat.

On je pojasnio da je za to krivično djelo zaprijećena kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Prema nezvaničnim informacijama, jednog od rukovodilaca u Studentskom domu u Nedžarićima Almira Škrijelja nožem je u četvrtak, 20. februara, ubio Tahirović, koji je, takođe, zaposlen u toj ustanovi.

Navodno su Tahirović i Škrijelj već dulje vremena bili u lošim odnosima. 

Ubijeni Almir Škrijelj, bliski je rođak Ekrema Lekića,  predsjednika Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka. I ubijeni Škrijelj i njegov ubica Tahirović, porijeklom su iz Sandžaka.

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...