DIJAMANTU NI VAR NIŠTA NE MOŽE: Pogledajte novi pogodak Edina Džeke u velikoj pobjedi Rome, 12 po redu ove sezone…

Roma je pregazila Lecce rezultatom 4:0 u susretu 25. kola Serije A

  • Sport

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 0

Prvi gol postigao je Cengiz Under u 13. minuti, a osam minuta prije kraja prvog poluvremena pogodio je i Henrikh Mkhitaryan. Asistent za drugi gol bio je Edin Džeko.

U drugom poluvremenu Vučica nastavlja sa ofanzivom i do novog pogotka stiže u 69. minuti. Ovog puta Džeko je bio strijelac. Gol Dijamanta na prvu je poništen zbog ofsajda, ali nakon VAR-a ustanovljeno je da je bila u pitanju linija pa je pogodak priznat.

Bio je to 12. gol za Džeku ove sezone u Seriji A i ukupno 102. za Romu u karijeri. Time se na vječnoj listi izjednačio sa Vincenzom Montellom i obojica sada drže šestu poziciju.

Do kraja susreta Roma dolazi do još jednog gola i to preko Aleksandera Kolarova koji je pogodio u 89. minuti.

Roma nakon ove pobjede ima 42 osvojena boda i drži 5. poziciju, dok je Lecce ostao na 16. mjestu sa tri boda više od opasne zone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...