RUMUNSKI PROIZVOĐAČ NIKAD BOLJI: Uskoro jeftina Dacija sa električnim motorom

Dacia posluje već dvije decenije u sklopu Renault grupacije, a serijsku verziju električnih automobila planira za narednu ili 2022. godinu.

  • Auto

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Rumuski proizvođač predstavit će na ženevskom auto-salonu koncept budućeg niskobudžetnog serijskog modela na struju.

Dacia će na predstojećem salonu automobila u Ženevi proslaviti 15 godina prisustva na zapadnoevropskom tržištu, a prva zvijezda štanda bit će dizajnerska studija budućeg električnog modela.

Kao marka cjenovno prihvatljivih automobila, Dacia posluje već dvije decenije u sklopu Renault grupacije, a serijsku verziju električnih automobila planira za narednu ili 2022. godinu.

Direktori kompanija Dacia i Renault nisu pružili više detalja uoči Sajma u Ženevi, ali izvještaji automobilskih medija kažu da će to najvjerovatnije biti verzija gradskog električnog automobila K-ZE koji u Kini proizvodi i prodaju kineski Renault i njegovi kineski partneri u zajedničkoj kompaniji.

Ovaj automobil se u Kini prodaje po cijeni od otprilike 8.000 eura, prenio je B92.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...