RADOVANOVIĆ UPUTIO POSLJEDNJE UPOZORENJE MILANU TEGELTIJI: „Prestani ometati istragu ubistva Irene Predojević“!

Javno upozoravam predsjednika VSTV-a, Milana Tegeltiju, da prekine sa mešetarenjima oko istrage ubistva Irene Predojević. Kakav drugi, do nezakonit, motiv ima Tegeltija za nedavno sastajanje sa osobama duboko involviranim u ovaj zločin? I to u režiji "papka" Darka Banjca. Povezanost tog dubičkog tajkuna sa Irenom Predojević, Goranom Kotaranom i organizovanim kriminalom trebao je Tegeltija istražiti dok je bio postupajući tužilac u tom predmetu, a nikako nakon mojih objava.

  • Mini market

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Piše: BORISLAV RADOVANOVIĆ

Moje januarske objave povodom povezanih ubistava Irene Predojević, Predraga Vrbana i Seada Kanurića daju željene rezultate na planu kvalitetnih pomaka u istrazi. Baš kao što i kod prozvanih institucionalnih krimosa produkuju strah i iznuđene reakcije.

Tako je i Milan Tegeltija, ubrzo po povratku iz Zanzibara, požurio u Kozarsku Dubicu. Našao je i prigodno društvo - osvjedočenog "papka" i krimosa Darka Banjca. Po mojim informacijama već 2. februara Tegeltija i Banjac u Dubici su se sastali sa lokalnim tajkunom/mešetarom duboko upletenim u ubistvo Irene Predojević.Samo zbog interesa istrage neću, još uvijek, otkrivati identitet osobe sa kojom su se Tegeltija i Banjac sastali, ali mogu objelodaniti određene informacije poznate od starta istrage. U pitanju je lokalni "privrednik" koji je višestruko bio povezan sa žrtvom - Irenom Predojević.

Istovremeno bio je u nedovoljno razjašnjenoj sprezi sa Goranom Kotarananom, te krugom njemu bliskih kriminalaca i organizovanim kriminalom zbog kakvog je Irena ubijena. Odnosi između njega i Kotarana, prvotno sa ocem Dujom, a potom i sa sinom Goranom, dotični je odbio pojasniti policiji. Iako su donekle bile znane i važne za rasvjetljavanje ubistava Predojevićeve, Vrbana i Kanurića.

Sa pozicije koju danas obavlja u VSTV-u Tegeltija zasigurno nema osnova i razloga za kontakte sa ovom osobom, a davno je bila 2005. godina kada se tim stvarima trebao baviti kao postupajući tužilac u istrazi. Jedino su se mogli sastajati zbog dogovora oko daljeg ometanja istrage i sprečavanja dokazivanja, a o čemu sam pisao dok je Tegeltija plandovao u Zanzibaru.

Razumijem Tegeltijinu paniku od otkrivanje istine oko njegovog kriminalnog angažovanja po ovom trostrukom ubistvu, no neću tolerisati nova mešetarenja. Nisam takve stvari tolerisao u vrijeme mog angažovanja u toj istrazi, pa svakako nemam namjeru to danas činiti. Naprosto, imam "nultu stopu tolerancije" spram kriminala i korupcije u organima krivičnog gonjenja.

Dakle, ovom objavom poručujem Tegeltiji i ostatku bratije da budno pratim šta rade i kakve marifetluke izvode. Samo jedno moraju znati: koliko god nastojali nezakonito opstrusati istragu toliko ću javnost uzbunjivati novim objavama i aktivnostima. Materijala za to imam na pretek!

Opetovano ističem kako informacije korisne za istragu u principu čuvam za institucije i samo zato sam "škrt" u objelodanjivanju istih. Posebno pazim da institucionalne bitange poput Tegeltije ne mogu informacije koristiti zarad uništavanja ili skrivanja dokaza. Ponajviše da ova mučna istraga ne bi rezultirala novim ubistvima, a vjerujte da je broj ubijenih zasigurno dostigao četiri žrtve. Govorim samo o ubijenima koji su progovorili o ubistvu Irene Predojević.

(Prenosimo s autorovog bloga)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...