POVRATAK OTPISANOG: Francuzi otkrili sve, maleni Twingo na struju s jednim punjenjem stiže od Sarajeva do mora…

Predstavljena je električna verzija Renaultovog modela Twingo

  • Auto

  • 25. Feb. 2020  

  • 0

Baterija je uzvorni Renaultov proizvod, a kapacitet joj je 22 kWh što je dovoljno za 180 kilometara vožnje bez punjenja, ukoliko je vjerovati Francuzima.

Najmanji Renault od jeseni će biti dostupan i u električnom izdanju. U ovoj verziji, umjesto benzinskih motora u prostor ispod prtljažnika postavljen je elektromotor s 81 KS i 180 Nm okretnog momenta.

Francuzi se hvale i ubrzanjem do 50 km/h za 4,2 sekunde, maksimalnom brzinom od 135 km/h i krugom okretanja od 8,6 metara.

Baterija je, prema dostupnim podacima, dovoljna za 250 kilometara vožnje u gradu, gdje se češće regenerira, a punjenje do 80 posto kapaciteta baterije trajat će oko sat vremena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...