STRAVIČNO DIVLJAŠTVO U MOSTARU: Spaljena lutka sa likom Martine Mlinarević Sopta

Na karnevalu u Mostaru večeras je spaljena lutka sa likom književnice Martine Mlinarević Sopta, koja je postavljena za ambasadora BiH u Češkoj uprkos tome što, kako tvrde organizatori, nema fakultetsku diplomu.

  • Društvo

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 4

Predsjednik karnevala u mostarskom naselju Centar dva Božidar Puljić naglasio je da nije riječ o spaljivanju lika i djela Martine Mlinarević Sopta, nego kao pojave koja je sa njom u vezi.

"To je odlučilo vijeće karnevalskog udruženja Centar dva, a inače to je inicijalna ideja univerziteta u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, koji su prvi osudili čin njenog postavljanja za ambasadora iako nema fakultetsku diplomu", dodao je on.

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tokom godine, navedeno udruženje njeguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

Lutka sa likom Željka Komšića, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prošle godine je spaljena u Čapljini.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...