KORONAVIRUS ŠIRI SE NEZAUSTAVLJIVO: Stigao i do Alžira i Brazila

Sjever Italije, koji je dom mnogih Alžiraca, epicentar je zaraze koronavirusom i do sada je od bolesti preminulo 11 osoba, a zaraženo više od 300.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 0

Nakon što su Hrvatska, Austrija i Švicarska izvijestile o prvim slučajevima koronavirusa koji je najvjerojatnije prenesen iz Italije, i Alžir i Brazil izvijestili su o prvim mogućim slučajevima prijenosa bolesti iz Italije, prenosi novinska agencija HINA.

U Alžiru je otkriven prvi slučaj koronavirusa kod Talijana koji je doputovao u zemlju 17. februra i sada je u izolaciji. Prema alžirskom ministru zdravstva zdravstvenim vlastima naređeno je poduzimanje svih mjera predostrožnosti, prenio je Reuters.

Sjever Italije, koji je dom mnogih Alžiraca, epicentar je zaraze koronavirusom i do sada je od bolesti preminulo 11 osoba, a zaraženo više od 300.

Prvi slučaj virusa u Južnoj Americi

U devet talijanskih regija evidentirano je ukupno 325 zaraženih osoba: Lombardija (240 zaraženih i devet preminulih), Veneto (45 zaraženih i dvoje preminulih), Emilia Romagna (12), po tri u Pijemontu, Laciju i na Siciliji, po dva slučaja u Toskani i Liguriji te jedan u Južnom Tirolu. l regija Marche zabilježila je prvi suspektni slučaj, a potvrda nalaza očekuje se tokom dana, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Brazilsko ministarstvo zdravstva objavilo je da je stanovnik Sao Paula, koji je nedavno bio u Italiji, podvrgnut testiranju i da je rezultat bio pozitivan. Muškarac (61) je bio poslovno u Lombardiji od 9. do 21. februara i razvio je simptome koji su slični onima kod oboljelih od koronavirusa.

Ako se dodatnim testiranjem potvrdi, to bi bio prvi slučaj u Južnoj Americi. U Sjevernoj Americi dosad su zabilježena 63 slučaja u SAD-u i Kanadi.

I Francuska i Njemačka izvijestile su o novim slučajevima koji se odnose na ljude koji su nedavno bili na sjeveru Italije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...