PALE TEŠKE RIJEČI I JOŠ TEŽE OPTUŽBE U SKUPŠTINI RS-a: Čavić zaprijetio Vukanoviću da će DOBITI PO GLAVI, a on mu brutalno odgovorio...

"Prezirem i gadi mi se, to javno kažem. Gadi mi se i stvarno osjećam prezir”, kazao je Vukanović.

  • Politika

  • 26. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 0

Poslanici NDP-a Dragan Čavić i nezavisni poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović razmijenili su tokom jučerašnje sjednice Narodne skupštine entiteta Republika Srpska nekoliko “teških” riječi i optužbi.

“Ja sam davno rekao da ne želim da komentarišem nekog, i gadi mi se, prezirem i koji je čak bio predsjednik Republike Srpske, koji je izdao toliko ljudi, stotine hiljada koji su mu dali povjerenje, koji je prešao na stranu neprijatelja. Ti ljudi nisu dostojni bilo kakvog komentara. Kako da imam poštovanje prema nekom ko je to uradio? Ja ću uvijek imati prezir. Ja mogu imati poštovanje za političke protivnike, ali one koji zabiju nož u leđa, prevare ljude, odu na suprotnu stranu, moram imati prezir, pa da prođe 20 godina. Prezirem i gadi mi se, to javno kažem. Gadi mi se i stvarno osjećam prezir”, kazao je Vukanvoić.

Repilicirao mu je Čavić.

“Taj vaš osjećaj gađenja dijelim i ja, ali prema vama. Gadi mi se sve to što radite. Ne samo što radite kad sam ja u pitanju, nego generalno. Kad se ja budem bavio s vama, bavit ću se ozbiljno. Slagali ste da je moj rođeni brat dobio mjesto direktora u Republičkom ugostiteljskom servisu. Vi imate svojih istina koje su potpuno bolesne. Vi stvarno morate da se pozabavite sami sobom prije nego se pozabavite drugima. Imate ozbiljan problem. Prvi i zadnji put s vama ulazim u bilo kakvu polemiku. Nastavite li me vrijeđati, a posebno baviti se mojom porodicom, ja ću se baviti s vama, ne kao poslanik nego kao čovjek. Da vam bude jasno. Nemojte klimati glavom jer ću vam ja po toj glavi dati kad budete to tražili. Nemojte više da me vrijeđate, upozoravam vas, jer nećete proći kako treba sa mnom. A ja neka odgovaram gdje god treba, pred zakonom, svima. Nemojte više iznositi laži na račun moje porodice, nemojte to raditi”, kazao je Čavić.

Ubzo je stigao ugovor Vukanovića.

“Ja sam se baš prepao, ovo su otvorene prijetnje gospodine Petkoviću na koje vi ne reagujete. Čovjek je rekao ‘dobit ćeš ti po toj glavi’. Da ja to nekom ovdje kažem, uhapsili bi me za tri minuta. Dosta je više prijetnji u ovoj skupštini. Skupite se svi. Ja sam radio za vas, dolazio sam u Banjaluku na skupove o svom trošku. Potopili ste sve nas. I vi meni da prijetite? Vi da meni kažete da ću dobiti po tintari. Hajd da vidim ko će se skupiti. Dokle više prijetnje u ovoj državi? Sramota gospodine Petkoviću, vidjet ćemo hoće li biti saslušan. Ovo je nedopustivo”, poručio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...