TAJNIM GLASANJEM ODLUČENO: Sarajevski odbor SDA ima novog predsjednika

Fikret Prevljak izabran je večeras za novog predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Sarajevski odbor Stranke demokratske akcije večeras je birao tajnim glasanjem novog predsjednika između dva kandidata, Semira Efendića i Fikreta Prevljaka.

  • Vijesti

  • 26. Feb. 2020  

  • 1

Prevljak je u konačnici dobio 59 glasova, a Efendić 40. Novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA u hotelu Holiday biralo je 99 delegata.

Kako smo danas pisali, sada kada je poznat novi čelnik KO SDA Sarajevo potencijalni kandidati za potpredsjednike koji se biraju su Sebija Izetbegović, Mahir Dević, Haris Zahiragić, Eldar Čomor i Ibro Berilo.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo je poslije Predsjedništva i Glavnog odbora organ stranke koji privlači najviše pažnje. U proceduri se između desetak predloženih kandidata izbor sveo na dva koji su imali dovoljan broj kandidatura da bi mogli ići dalje u proces.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...