HOROR U SRBIJI: Silovao nećakinju i napravio joj dijete, beba mrtva, majci se bore za život!

Saša U. (41) iz okoline Kruševca, koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju bratanicu (13), priznao je da je spavao s njom, ali tvrdi da nije otac djeteta koje je rođeno mrtvo. Djevojčica je u bolnici i lekari se bore za njen život.

  • Hronika

  • 28. Feb. 2020  

  • 1

Ovaj stravičan događaj otkriven je kad je 13-godišnjakinja dopremljena na ginekološko odeljenje kruševačke bolnice zbog bolova i obilnog krvarenja. Zbog sepse, koja je nastala prije dolaska u bolnicu, djevojčica je životno ugrožena i njen oporavak je neizvjestan. Prema prvim nalazima, vjeruje se da je dijete u utrobi malojletnice dugo bilo mrtvo.

Otac se objesio

alt

Klupko je počelo da se odmotava kad je trebalo saopštiti ime oca.

- Mene je obljubio stric Saša. Napadao me nekoliko puta i u tri navrata me prisilio da spavam s njim uz prijetnju. Počelo je to prvi put kad smo pili vino i ne sjećam se detalja, ali poslije me je još dva puta primorao da spavamo. Nisam smjela to da otkrijem jer je prijetio da će nas sve pobiti, a znam kakav je hirovit. Zato sam šutjela i skrivala i trudnoću dok nisu počeli bolove - rekla je djevojčica ljekarima.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Iz bolnice su odmah obavijestili policiju i poslije razgovora s djevojčicom policija je donijela odluku u konsultaciji s tužiocem da Sašu U. uhapse i zadrže u pritvoru.

- Saša je prvo izjavio da je djevojčica njega više puta salijetala da budu zajedno. Dugo se navodno tome opirao, ali se ipak desilo. Ističe da ništa nije učinio na silu - kaže izvor blizak istrazi.

Trinaestogodišnjakinja živi u porodici s dedom i bakom. Njen otac je izvršio samoubistvo prije godinu i po dana vješanjem, a majka se preudala. Djevojčicu je, sa dvije mlađe sestre, Centar za socijalni rad u Kruševcu poverio baki i dedi. U istom stanu živio je i osumnjičeni Saša, stric djevojčice. Svi su živjeli uglavnom od socijalne pomoći i povremenih poslova privatno.

Niko nije sumnjao da će doći do užasa, zato je tragedija otkrivena tek kad je djevojčica dospjela u bolnicu. Ostali ukućani trenutno se bukvalno skivaju i ne žele da govore o slučaju, dok su komšije šokirane.

Centar za socijalni rad SESTRE ZBRINUTE

Centar za socijalni rad u Kruševcu preuzeo je dvije mlađe sestrice 13-godišnjakinje i u toku je postupak njihovog izmještanja i smještaja djece u hraniteljske porodice.

U pritvoru

- Znamo da je Saša malo na svoju ruku, ali niko nije očekivao da će nasrnuti na bratanicu i djevojčicu koja je mlađa od njegove kćerke - kažu komšije.

Saša za sobom ima dva neuspjela braka. Sa ženom koja ga je napustila ima tri djeteta. Sve su kćerke i najstarija ima već 20 godina.

- Strašno je što je nasrnuo na dijete sedam godina mlađe od njegove najstarije kćerke - pričaju mještani.

Policija je poslije isteka pritvora osumnjičenog privela tužiocu, koji je dao prijedlog a sudija za prehodni postupak prihvatio, da mu se odredi pritvor do 30 dana i pokrene istraga.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...