OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Vučić se u Americi perfidno uvlačio Jevrejima, ne biste vjerovali šta je sve izjavio…

"Ponosni smo na istorijsko prijateljstvo sa jevrejskim narodom", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Kongresu AIPAC u Washingtonu i najavio otvaranje zvaničnog diplomatskog predstavništva Srbije u Jerusalemu.

  • Regija

  • 02. Mar. 2020  

  • 2

"Imamo veoma kompleksnu situaciju u regionu. Razumite sve probleme sa kojima se suočavamo, ali želim da kažem da pokušavamo da nađemo najbolji način da učinimo nešto zvanično u Jerusalimu i otvorićemo veoma brzo ne samo predstavništvo Privredne komore Srbije, već i državnu kancelariju sa zvaničnom srpskom zastavom. To je isto naš način da pokažemo poštovanje prema Jevrejima", rekao je Vučić na konferenciji AIPAC.

Istakao je da je ponosan da može reći da su „Srbi i Srbija oduvijek bili u tako dobrim odnosima sa Jevrejima da ne može ništa dodati tome“. "Volimo Jevreje i radićemo na daljem unapređenju odnosa", poručio je Vučić.

"Prošli smo sličnu stravičnu sudbinu u koncentracionom logoru 'Jasenovac' marionetske Nezavisne države Hrvatske. Uvek smo bili zajedno kroz istoriju, a podržavamo se i dan danas", kazao je on.

"Pored svega što nas je stalno povezivalo u prošlosti, postoji i mnogo stvari koje smo učinili nedavno. Tako smo 2016. postali jedina zemlja u celoj Evropi koja je donela zakon o restituciji imovine žrtava Holokausta, što znači da mi isplaćujemo novac jevrejskim opštinama i do sada smo isplatili više od 30 miliona", kazao je on.

Postavlja se pitanje zbog čega Srbija isplaćuje ratnu odštetu i vraća oduzetu imovinu Jevrejima, ako su sve vrijeme bili na istoj strani, kako to ponosno reče Vučić!?

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...