VUČIĆ O AMERICI I SRBIJI: "To je kao da uđemo u ring sa Tysonom"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom da je zahvalan SAD-u na jasnom stavu o pitanju Kosova, iako on nije isti kao onaj koji ima Beograd.

  • Regija

  • 02. Mar. 2020  

  • 4

"Postoje neki u međunarodnoj zajednici sa kojima nikad niste baš načisto na čemu ste. Sa Amerikancima sve znate. Znam da ne mislimo isto o pitanju statusa Kosova, ali im hvala na tome što žele da čuju Srbiju i razumiju naše probleme, što nas uvažavaju. Više od toga ne mogu da očekujem", rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu.

On je ponovio da je zahvalan američkim zvaničnicima što žele da čuju zvanični Beograd, što ga slušaju, uvažavaju i pokazuju poštovanje, prenose beogradski mediji.

"Ja nisam neko ko se bilo kome dodvorava, ali sam zadovoljan zbog njihove otvorenosti i želje da od Srbije, poslije godina i decenija u kojima ni o jednom važnom pitanju nismo mislili na sličan način, ponovo budemo saveznici kakvi smo nekada bili. To je za Srbiju od velikog značaja", rekao je Vučić.

On je dodao da je Amerika potrebna Srbiji kao prijatelj, a ne kao neko "sa kim će tobože da se bije".

"To je kao da vi ili ja uđemo sa Tysonom u ring. Besmisleno je. A, i ne znam oko čega bismo sada. Oko stvari iz prošlosti? Dajte da gledamo u budućnost i kako budućnost možemo da gradimo", rekao je Vučić.

On je naveo da će u nastavku posjete SAD-u imati sastanke sa mnogim važnim ljudima.

"Hvala im na tome što jednoj maloj zemlji pridaju takav značaj i pokazuju poštovanje našem narodu. Da mi izvučemo najbolje što možemo za Srbiju", zaključio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...