DOK SE SVI BAVE SDA, KOMŠIĆ OPET O ČOVIĆU: "On je simbol kriminala"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić reagirao je na napade koji dolaze od strane HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturusati DF-u.

  • Politika

  • 02. Mar. 2020  

  • 3

Odgovarajući na navode Dragana Čovića koji se temelje na ponavljanim lažima Komšić je poručio:

"Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima da priča o kriminalu", Komšić.


Komentarišući sinhroniziranu medijsko - političku kampanju koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturisati DF-u Komšić je istakao;

"Nažalost pojedini mediji, ali i stranke takozvane "Republike Sarajevo", iz dnevno-političkih razloga i s tim povezanihm interesima, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se dešavalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti", naglasio je Komšić.

"Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti sa ovim što se sada dešava. Time se nas u DF-u i mene lično silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo da budemo. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma kolilo pojedinici pa i neke političke organizacije spinovale i u tome se trudile", zaključio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...